Kikelet 2017 hírek

VII. Kikelet Félmaraton Baja 2017.04.01.

Kedves Futótársak!
 
Egy nap…és elrajtolunk!
Ne feledd a rajt előtt fél órával Jótékonysági futást szervezünk, melynek bevételével (ismét) Péterfay Dóri vak lány tanulmányait segítjük AKI IDÉN VÉGRE OTT IS TUD LENNI VELÜNK! 🙂
Ha szeretnél kísérődnek egy ételjeggyel kedveskedni a félmaraton előtt mindenképp válaszd bemelegítésnek az 1600 m-es távú futást, gyaloglást!
Dóri szavait tolmácsolnám:
A Kikelet Félmaraton előtti jótékonysági szigetkör résztvevőinek
Szép napot, jó futást / sétát mindenkinek!
Örülök, hogy most végre én is részt vehetek az értem zajló szigetkörön, és ezúton is szeretném hálásan megköszönni mindenkinek (a szervező MOGYI SE-nek és a résztvevőknek egyaránt) az eddigi támogatását, külön azoknak, akik személyesen (eddig) nem ismertek!
Vannak a tervemben változások, de az, hogy külföldön diplomázzak, megmaradt.
Az alapképzés után a távlati célom mester-, majd doktori diplomát szerezni, és utána a nyelvészet területén belül elhelyezkedni.
Két évet jártam Budapestre az ELTE anglisztika szakra, és bár volt pár meghatározó tanárom, ez a két év megmutatta, hogy tovább kell lépnem.
Egy fontos dolgot viszont nagyon is adott ez a két év: az eddig velem történtek ráébresztettek arra, hogy nyelvészeti pályán a helyem. Hosszas keresés után az amszterdami egyetem mellett döntöttem, fel is vettek februárban! Leendő professzorommal már a kurzusaimról és a tananyagadaptációról levelezek!
Hogy hogy jutottam idáig, és mi hozta ezt a változást, azt a www.dorabaja.wordpress.com blogomon részletesen olvashatják.
 
2017. április 1.
Péterfay Dóra

 


Nagy megtiszteltetés érte versenyünket!
A pogányi Zsályaliget Hotel ügyvezető igazgatója Kránicz Ákos -aki szintén futni fog a félmaratoton- felajánlott egy egy díjmentes családi belépőt a Zsályaliget Élményparkba, illetve 1 2 felnőtt+2 gyermek részére szóló 1 éjszakás (2 napos) Hotel kupont. Amelyben félpanziós ellátás, és teljes wellnes használat áll a nyertes család rendelkezésére.
Ezen megtisztelő felajánlás tulajdonosát a díjátadás követően fogjuk kisorsolni a versenyközpontban. Érdemes lesz tehát ott maradni!
Köszönjük Ákos!

 


Fontos Információk!

Tisztelt Versenyzők!

Vészesen közeleg a szombati VII. Kikelet Félmaraton rajtja és pár hasznos információval szeretnénk ellátni benneteket.
Parkolás: A melléklet ábrán található parkolók állnak rendelkezésünkre. A nagyobb parkoló megközelítéséhez (ami a hídról lejőve a Versenyközpont mögött található) egy kört kell megtennünk a Petőfi sziget belső útján. Ebben jelzőtáblák segítik az autóval érkezőket.
Rajtcsomag felvétel: Az előnevezett versenyzők április 1.-én 10:00 – 13:30 között a versenyközpontnak otthont adó Turisztikai Központ nagytermében tudjátok a rajtcsomagot magatokhoz venni. A benne található rajtszámon található a chip, tehát nincs letéti díja…egyszer használatos.
Tésztaparty: Szintén a rajtcsomagban találjátok a Halászlé- v. Túrós tészta jegyet (amelyiket előzetesen leadtatok a regisztráció alkalmával). Ezt a futás után tudjátok felhasználni szintén a versenyközpont területe alakul át „étteremmé”. A jegy leadásával lehet hozzájutni a méltán híres Bajai Halászléhez v. túrós tésztához. Célba érkezés követően már készen vár az ételosztó csapat, tehát ha el szeretnéd kerülni a sorban állást érdemes befutást követően rövid időn belül érvényesítened az ételjegyet. Majd az eredmény hirdetéshez sem kell felállni az asztaloktól, csak akit a pódiumra szólítanak a 17:00- kor kezdődő díjazásnál!
Öltözés, zuhanyozás, WC: Öltözési lehetőség szintén a Turisztikai Központban kialakított öltözőkben lehetséges. Tisztálkodási lehetőségként a Versenyközpont épületével szemben lévő Ifjúsági Tábor és Kemping területén található zuhanyzók állnak rendelkezésre. WC az említett két épületben adott és díjmentesen igénybe vehető.
Ruhatár: A Versenyközpontba belépve bal kéz felől található a bilétás rendszerrel működő ruhatárunk. A kapott számozott érme leadásával tudjuk az elhelyezett csomagjaitokat visszaszolgáltatni!

Rajt és útvonal tudnivalói: Amint a fenti ábrán is jól látható a rajtzóna eléréséhez sem kell vonatra szállni, hiszen elég közel tettük a többi szükséges objektumhoz. Kérünk mindenkit, hogy a képességeinek megfelelő pozíciót válassza ki a zóna területén, tehát a lassabb futók ne álljanak közvetlen az első sorokba, főként mert balesetveszélyes! Az verseny során aszfalt felfestések (PIROS nyíl), bójázások, kordonozás és szalagozás mellett fehér „RENDEZŐ” pólóba bújt segítők tájékoztatnak a helyes útirányról. Az első frissítőpont 1,6 km megtétele után lesz elhelyezve. Itt víz áll a futók rendelkezésére. A következő frissítőállomáson az árvízvédelmi töltésről letérve – Galagonyás sor-/4,2 km/ már ivóvíz, izotóniás ital, banán, mazsola, meleg esetén lavórban is lesz víz felfrissülni.A Türr emlékmű megkerülésével az alsó sétányon visszafutva gyönyörködhettek a Sugovica szépségében. FIGYELEM! A Petőfi szigetre visszaérve 7,2 km-nél ketté válik a 21km (egyéni és váltók is) és a 10 km mezőnye!!! Táblák és segítőink is jelzik a 10 km-es futók részére a jobbra kanyarodást! A 21 km táv indulói itt érkeznek el a 3. frissítőpontra illetve mindkét létszámú váltónak itt a váltópontja is (fenti ábra). Majd a 21 km Pandúr szigetre átfutva egy chipszőnyeges fordítóval tarkítva közelítik meg a következő frissítőállomást / 11,8 km/ . A Deák Ferenc zsilip elhagyásával egy kisebb emelkedőt kell leküzdeni, majd a murvás „szervízutat” (nem fogjátok szeretni). Ha megvan ismét ismerős lesz a környezet, hiszen a Sugovica alsó sétányán elérkezik a mezőny a Petőfi híd alá, ahol a három fős váltó utolsó embere vág neki a befejező szakasznak. Az első körben ismert Türr emlékmű meglátogatása (ezúttal az alsó sétányon való kifutással és az árvízvédelmi töltésen visszafutva) után ismét a Petőfi hídon haladva vár a szurkolók mellett az utolsó frissítőpont /18.8 km/, majd egy „nagyszigetkör” kicsit lecsapva és máris a nyakatokba kerülhet a megérdemelt befutóérem.

 


Kedves Futótársunk!

Az előnevezés befejeződött. Nevezni már csak a helyszínen tudsz versenyünkre 04.01.-én 10:00 – 13:30-ig a különböző versenytávokra.

Amennyiben nevezés átírással kapcsolatos kérésed lenne, kérlek hétfőtől – csütörtökig 15:00 – 20:00- ig hívd a +3630 235 1699 -es telefonszámon kolleganőnket!

Tőle csak az átírással kapcsolatban tudsz tájékoztatást kapni, tehát egyéb kérdésekkel továbbra is a kikeletfelmaraton@gmail.com címre írhattok!

Köszönettel!
VII. Kikelet Félmaraton Rendezői Csapata

 


Megszületett az idei verseny hivatalos útvonala! Mindkét táv részletes térképeit itt tudjátok böngészni:

10 km útvonala

21 km 1. váltópontig

21 km 2. rész célig

A VII. Kikelet Félmaraton hivatalos pólójának látványterve.

A férfiak világosabb szürke, a női versenyzők világoskék technikai pólót találnak a rajtcsomagban.
További örömteli felkészülést kívánunk mindenkinek!
Kikelet Félmaraton Rendezői Csapata

 


Versenykiírás
Nevezés
Rajtlisták