Több mint félezren indulnak a bajai futóversenyen

Kikelet Félmaraton Baja

Mintegy 400 sportoló indul szombaton, április 13-án a bajai utcai futóverseny fő számában, a 21 kilométeres Kikelet Félmaratonon, tudtuk meg Szekeres Tibor szervezőtől. Elmondta azt is, hogy a Mogyi SE által rendezett verseny különböző távjain több mint 600-an állnak startvonalra. Az indulók között lesz Baja polgármestere, Zsigó Róbert, aki váltóban készül teljesíteni a távot.

– Újítás, hogy zenészek is szórakoztatják a versenyzőket és a nézőket az útvonalon. Szeretnénk, ha a jótékonysági futás hagyománnyá válna. Úgy látom, hogy a http://kikelet.mogyisebaja.hu/wp-content/uploads/2012/09/Kikeletlogo-2013.jpg kezdi elérni három fő célját: sok a bajai és környékbeli induló, rengeteg olyan ember érkezik Bajára, aki csak ritkán vagy sosem járt a Sugovica-parti városban, valamint megfelelő színvonalú szórakoztatási lehetőségeket biztosítunk a versenyre látogatók számára. Ha az időjárás idén is kegyes lesz hozzánk, akkor nehezen tagadhatnánk le, hogy az égiekkel összejátszunk. Az első két alkalommal is a verseny szombatja volt az év első igazán nyárias napja. A Mogyi Kft. által támogatott Kikelet Félmaraton verseny végén – jó vendéglátó emberekhez méltóan – bajai halászlével kínáljuk a futókat. A női és a férfi mezőnyben is indulnak a korábbi győztesek, ám valami azt súgja, hogy mindkét nem versenyében új győztest avatunk – zárta mondandóját Szekeres Tibor.

A bajai Kikelet Félmaraton verseny az Atom 100 országos versenysorozat második állomása. Az idei első Atom 100-as futóversenyt február elején rendezték Kaposváron, a második megmérettetés Baján lesz, melyet a szekszárdi, a nagyatádi és a paksi futóversenyek követnek. Az ATOM 100 versenysorozat rendezőinek célja a régió értékeinek megismertetése (kaposvári farsang, bajai halászlé, szekszárdi borvidék, Ironman triatlon) mellett a Paksi Atomerőmű bemutatása és a villamos áram, mint korszerű energiaforrás megismertetése.

Az Atom 100 versenyei:
– Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaraton – Kaposvár – 21 km
– Kikelet Félmaraton – Baja – 21 km
– Borvidék Félmaraton – Szekszárd – 23,35 km
– ExtremeMan 2/3 Maraton – Nagyatád – 26,6 km
– Atomfutás 3/4 marATOM – Paks – 31,6 km

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..